טיפים לשימוש נכון

  1. יש לנקות את הפילטר לאחר כל שימוש במייבש.
  2. במייבשי כביסה עם קונדנסור יש לרוקן את מיכל המים לאחר כל שימוש במייבש.
  3. במייבשי כביסה עם קונדנסור יש לנקות לפחות פעמיים בשנה את המעבה.
  1. חשוב לקרוא את הוראות תווית הבגד במלואן לפני כל טיפול בהסרת כתמים.
  2. לפני שימוש בחומר הלבנה יש לבדוק את יציבות הצבע של הבגד.
  3. כאשר משתמשים בחומר להלבנה, לא להלבין חלק מן הבגד. יש להלבין את כל הבגד בכדי למנוע גוון לא אחיד לבגד.
  4. יש לשטוף ביסודיות עם חומר לניקוי ולייבש שטחים מוכתמים לפני ההכנסה למכונה.
  5. חשוב לא לערבב סוגים שונים של חומרי ניקוי להסרת כתמים. למשל תערובת של אמוניה וכלור מלבין, עלולה לגרום לאדים רעילים.
  6. לפני הכביסה, יש להסיר שאריות לכלוך וכל חומר הניקוי שבו השתמשת.
  7. סבלנות – לפעמים נדרש קצת יותר מאמץ, כדי להסיר חלק מן בכתמים
  8. זיכרו, יש כתמים שאי אפשר להסירם.
  1. מומלץ לשטוף את מגירת החומרים פעם בשבוע.
  2. יש לשים אבקת כביסה במכונה לפי הוראות היצרן.
  3. במכונות כביסה עם תוכנית – ECO, מומלץ להפעיל על תוכנית זו, תכנית זו ארוכה מהרגיל אך חסכונית במים וחשמל.
  4. כאשר מכונת הכביסה אינה מלאה בכביסה מומלץ להשתמש בתוכנית קצרה המתאימה לחצי מכמות הכביסה.
  5. מומלץ לנקות את הפילטר של מכונת הכביסה כ-3 פעמים בשנה.
  6. מומלץ לנקות את המסנן של צינור כניסת המים כ-3 פעמים בשנה.
  7. מומלץ לא לערבב כביסה לבנה עם כביסה צבעונית לשמירה על הצבעים של הכביסה.
  8. מומלץ להפעיל פעמיים בשנה את מכונת הכביסה בתוכנית הרתחה ללא כביסה עם מלח לימון לניקוי התוף והאבנית מהמכונה ולמניעת ריח במכונת הכביסה.
  9. אין להשאיר חפצי מתכת – חפצים אלו יכולים לגרום לחלודה בתוף המכונה.
  10. אין להעמיס כמות כביסה מעבר לקיבולת המרבית של המכונה
  11. יש לוודא שהמכונה נמצאת על משטח מאוזן. אם המשטח אינו מאוזן, אזנו את המכונה בעזרת הרגליות .
  1. הימנעו מפתיחה מרובה של המקרר.
  2. שימו לב שיש מרווח של לפחות 5 ס”מ בין המקרר לקיר.
  3. מומלץ לאחסן גבינה צהובה במקרר בתוך כלי אטום בתוספת של שתיים-שלוש קוביות סוכר. הסוכר אוגר וסופח לתוכו את הלחות ומונע היווצרות עובש על הגבינה הצהובה.
  4. אסור לאחסן מלפפונים ועגבניות באותו תא האחסון מכיוון שהעגבניות פולטות גזים שגורמים למלפפונים להירקב מהר.
  5. אסור לאחסן תפוחי עץ ביחד עם פירות וירקות אחרים מכיוון שתפוחי העץ פולטים גזים שגורמים לשאר הירקות והפירות להירקב.
  6. מומלץ לאחסן את הביצים במקרר עם השפיץ כלפי מטה לשמירה על טריות הביצים לאורך זמן.
  7. כדאי לאחסן צנוניות בכלי עם מים במקרר. המים שומרים על הצנוניות טריות ופריכות לאורך זמן רב מאד. מאותה סיבה כדאי להכניס גם צנוניות שהצטמקו למים קרים. הנוזלים מחזירים לצנוניותאת הפריכות והטריות שאבדו להן.
  8. מומלץ להניח במקרר חצי תפוח אדמה להעלמת ריחות לא נעימים במקרר. יש להחליף את תפוח האדמה מידי שלושה ימים.
  9. קופסאות שימורים שמכילות חמוצים גורמים לריח לא נעים במוצרים ובחלל המקרר ולכן אין להשאיר בתוך המקרר קופסאות שימורים פתוחות אלא יש לאכסן אותם בקופסה סגורה.
  1. מומלץ לנגב שאריות של מזון ומשקאות שנשפכו על שולי דלת המדיח.
  2. מומלץ לנקות את המסנן לאחר כל שימוש במדיח הכלים.
  3. לאחר כל מילוי מלח במדיח הכלים יש להפעיל את המדיח בתוכנית שטיפה קצרה ללא כלים בכדי למנוע הצטברות חלודה במדיח.
  4. ממומלץ לנקות את זרועות ההתזה של המדיח פעמיים בשנה.
  5. יש לשים לב שאף כלי לא מונע מהממטרה להתנועע בחופשיות.
  6. מומלץ להשתמש בחומרי ההדחה לפי הוראות היצרן.
  7. מומלץ לנקות את המסנן שנמצא בצינור כניסת המים פעמיים בשנה, במידה והמסנן מלוכלך לא ייכנסו מספיק מים לתוך תא ההדחה.
  1. חובה לחמם את התנור כ-20 דקות לפני תחילת האפייה, עד שנורת הטמפרטורה נכבית, בכדי שהתנור יגיע לטמפרטורה הדרושה לתהליך האפייה.
  2. בכדי למנוע הזעה בתנור, אין להשאיר תנור סגור לאחר גמר האפייה.
  3. יש למקם את התבניות בתנור לפי הוראות היצרן.
  4. הקפד לנקות את התנור משאריות אוכל או שמן שניתז, בכדי למנוע ריח לא נעים מהתנור.
  5. ריח שרוף ועשן קל מתנורים חדשים – זהו מצב אופייני ותקין, אשר נעלם לאחר מספר שימושים בתנור.
  • איחסון מזון: כסו מזון בעל ריחות חריפים, אחרת הריח נשאב למקפיא ולסוללה של המקרר וייקח זמן רב עד שניפטר ממנו
  • אל תכניסו כלים עם שאריות מזון למדיח! שאריות המזון עלולות לסתום את חורי הממטרות ואת הפילטר בקרקעית המדיח ולפגוע לחלוטין בתוצאות ההדחה.
  • בחרו תוכנית מתאימה לסוג הכלים ולרמת הלכלוך, עם עדיפות לתוכניות אוטומטיות המתאימות את הניקוי למצב הכלים מבחינת זמן וטמפרטורת ההדחה.
  • נקו בקביעות את פילטר המדיח והממטרות. כל החורים בממטרות צריכים להיות פתוחים כדי לאפשר את התזת המים. אם החורים סתומים יש לפרק את הממטרות בהתאם להנחיות היצרן, לשטוף במים ולנקות בעזרת קיסם עד שכל החורים יהיו פתוחים.
  • מלאו בקביעות מלח ונוזל הברקה.
  • קראו היטב את הוראות היצרן של התנור לגבי אופן הניקוי המומלץ.
  • עיינו בהוראות של יצרן חומר הניקוי לפני השימוש בו לניקוי התנור. מומלץ לנסות את חומר הניקוי לראשונה במקום נסתר.
  • אל תנקו את התנור עם חומרים אגרסיביים (חומצתיים). באופן כללי מומלץ להשתמש לניקוי תנורים בחומרים ניטרליים עדינים כפי שרשום בהוראות יצרן התנור.

ניקוי פירוליטי הוא פונקציית ניקוי מובנית בתנורים מתקדמים. הניקוי מתבצע על ידי התנור עצמו בחום של עד 500 מעלות צלסיוס. הניקוי אינו פוגע בתנור גם בשימוש תכוף.

  • רוקנו את התנור לפני הניקוי מתבניות, מסילות וכו’.
  • חלקי נירוסטה חיצוניים יש לנקות בחומר לניקוי נירוסטה בלבד (ללא כלור).
  • מומלץ לנקות תנור לאחר כל שימוש, בייחוד אחרי צלייה ובישול.
  • יש להשתמש בתבניות חד פעמיות מאלומיניום כהה בלבד (שימוש באלומיניום בהיר פוגע בתוצאות האפייה מכיוון שהאלומיניום משמש כמקרין לחום).
  • במייבשי כביסה עם קונדנסור יש לרוקן את מיכל המים לאחר כל שימוש במייבש.
  • במייבשי כביסה עם קונדנסור יש לנקות לפחות פעמיים בשנה את המעבה.
  • יש לנקות את הפילטר לאחר כל שימוש במייבש.

סידור הכלים:

  • אל תצמידו את הכלים אחד לשני – סדרו אותם כך שיישאר ביניהם מספיק מרווח למים שישטפו אותם.
  • פזרו את הסכו”ם בסלסילת הסכו”ם, כך שהכפיות והכפות לא יהיו צמודות אחת לשנייה באותו התא בסלסילה.
  • לאחר הטענת המדיח סובבו את כל הממטרות בעזרת היד, לוודא ששום צלחת או סכו”ם שנפל לקרקעית, לא חוסמים אותן.
  • אין להתקין מקרר בצמוד למקור חום כגון תנור.
  • יש מקררים שבהם המְעַבֶּה (קונדנסור, מכשיר העיבוי שהוא חלק מתהליך הקירור) הוא בדפנות. לכן יש להימנע מכל כיסוי של דפנות המקרר בבדים וכו’.
  • אין להתקין מקרר בצמוד למקור חום כגון תנור.
  • יש מקררים שבהם המְעַבֶּה (קונדנסור, מכשיר העיבוי שהוא חלק מתהליך הקירור) הוא בדפנות. לכן יש להימנע מכל כיסוי של דפנות המקרר בבדים וכו’.
  1. יש לנקות את הפילטר לאחר כל שימוש במייבש.
  2. במייבשי כביסה עם קונדנסור יש לרוקן את מיכל המים לאחר כל שימוש במייבש.
  3. במייבשי כביסה עם קונדנסור יש לנקות לפחות פעמיים בשנה את המעבה.
  1. חשוב לקרוא את הוראות תווית הבגד במלואן לפני כל טיפול בהסרת כתמים.
  2. לפני שימוש בחומר הלבנה יש לבדוק את יציבות הצבע של הבגד.
  3. כאשר משתמשים בחומר להלבנה, לא להלבין חלק מן הבגד. יש להלבין את כל הבגד בכדי למנוע גוון לא אחיד לבגד.
  4. יש לשטוף ביסודיות עם חומר לניקוי ולייבש שטחים מוכתמים לפני ההכנסה למכונה.
  5. חשוב לא לערבב סוגים שונים של חומרי ניקוי להסרת כתמים. למשל תערובת של אמוניה וכלור מלבין, עלולה לגרום לאדים רעילים.
  6. לפני הכביסה, יש להסיר שאריות לכלוך וכל חומר הניקוי שבו השתמשת.
  7. סבלנות – לפעמים נדרש קצת יותר מאמץ, כדי להסיר חלק מן בכתמים
  8. זיכרו, יש כתמים שאי אפשר להסירם.
  1. מומלץ לשטוף את מגירת החומרים פעם בשבוע.
  2. יש לשים אבקת כביסה במכונה לפי הוראות היצרן.
  3. במכונות כביסה עם תוכנית – ECO, מומלץ להפעיל על תוכנית זו, תכנית זו ארוכה מהרגיל אך חסכונית במים וחשמל.
  4. כאשר מכונת הכביסה אינה מלאה בכביסה מומלץ להשתמש בתוכנית קצרה המתאימה לחצי מכמות הכביסה.
  5. מומלץ לנקות את הפילטר של מכונת הכביסה כ-3 פעמים בשנה.
  6. מומלץ לנקות את המסנן של צינור כניסת המים כ-3 פעמים בשנה.
  7. מומלץ לא לערבב כביסה לבנה עם כביסה צבעונית לשמירה על הצבעים של הכביסה.
  8. מומלץ להפעיל פעמיים בשנה את מכונת הכביסה בתוכנית הרתחה ללא כביסה עם מלח לימון לניקוי התוף והאבנית מהמכונה ולמניעת ריח במכונת הכביסה.
  9. אין להשאיר חפצי מתכת – חפצים אלו יכולים לגרום לחלודה בתוף המכונה.
  10. אין להעמיס כמות כביסה מעבר לקיבולת המרבית של המכונה

יש לוודא שהמכונה נמצאת על משטח מאוזן. אם המשטח אינו מאוזן, אזנו את המכונה בעזרת הרגליות

  1. הימנעו מפתיחה מרובה של המקרר.
  2. שימו לב שיש מרווח של לפחות 5 ס”מ בין המקרר לקיר.
  3. מומלץ לאחסן גבינה צהובה במקרר בתוך כלי אטום בתוספת של שתיים-שלוש קוביות סוכר. הסוכר אוגר וסופח לתוכו את הלחות ומונע היווצרות עובש על הגבינה הצהובה.
  4. אסור לאחסן מלפפונים ועגבניות באותו תא האחסון מכיוון שהעגבניות פולטות גזים שגורמים למלפפונים להירקב מהר.
  5. אסור לאחסן תפוחי עץ ביחד עם פירות וירקות אחרים מכיוון שתפוחי העץ פולטים גזים שגורמים לשאר הירקות והפירות להירקב.
  6. מומלץ לאחסן את הביצים במקרר עם השפיץ כלפי מטה לשמירה על טריות הביצים לאורך זמן.
  7. כדאי לאחסן צנוניות בכלי עם מים במקרר. המים שומרים על הצנוניות טריות ופריכות לאורך זמן רב מאד. מאותה סיבה כדאי להכניס גם צנוניות שהצטמקו למים קרים. הנוזלים מחזירים לצנוניותאת הפריכות והטריות שאבדו להן.
  8. מומלץ להניח במקרר חצי תפוח אדמה להעלמת ריחות לא נעימים במקרר. יש להחליף את תפוח האדמה מידי שלושה ימים.
  9. קופסאות שימורים שמכילות חמוצים גורמים לריח לא נעים במוצרים ובחלל המקרר ולכן אין להשאיר בתוך המקרר קופסאות שימורים פתוחות אלא יש לאכסן אותם בקופסה סגורה.
  1. מומלץ לנגב שאריות של מזון ומשקאות שנשפכו על שולי דלת המדיח.
  2. מומלץ לנקות את המסנן לאחר כל שימוש במדיח הכלים.
  3. לאחר כל מילוי מלח במדיח הכלים יש להפעיל את המדיח בתוכנית שטיפה קצרה ללא כלים בכדי למנוע הצטברות חלודה במדיח.
  4. ממומלץ לנקות את זרועות ההתזה של המדיח פעמיים בשנה.
  5. יש לשים לב שאף כלי לא מונע מהממטרה להתנועע בחופשיות.
  6. מומלץ להשתמש בחומרי ההדחה לפי הוראות היצרן.
  7. מומלץ לנקות את המסנן שנמצא בצינור כניסת המים פעמיים בשנה, במידה והמסנן מלוכלך לא ייכנסו מספיק מים לתוך תא ההדחה.
  1. חובה לחמם את התנור כ-20 דקות לפני תחילת האפייה, עד שנורת הטמפרטורה נכבית, בכדי שהתנור יגיע לטמפרטורה הדרושה לתהליך האפייה.
  2. בכדי למנוע הזעה בתנור, אין להשאיר תנור סגור לאחר גמר האפייה.
  3. יש למקם את התבניות בתנור לפי הוראות היצרן.
  4. הקפד לנקות את התנור משאריות אוכל או שמן שניתז, בכדי למנוע ריח לא נעים מהתנור.
  5. ריח שרוף ועשן קל מתנורים חדשים – זהו מצב אופייני ותקין, אשר נעלם לאחר מספר שימושים בתנור.
[wc_errors]